• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/tekgozkoyu/?fref=ts

Gör-Fed Önderliğinde Toplantıdan Birlik Kararı Çıktı

Görele Zirvesi’nden Birlik Kararı Çıktı.
Beykoz ilçesinde faaliyette bulunan Giresun Görele ilçesine bağlı 15 dernek başkanı İBB Burunbahçe Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

 

 

 

Görele Dernekler Federasyonu ( GÖR-FED) Başkanı Birol  Kardaş öncülüğünde yemekli bir toplantı şeklinde başlayan görüşme, daha sonra Beylok Osmanlı Kahvesi Salonunda özel bir gündemle devam etti. Beykoz Yeşilay Şube Başkanı Dr. Ziya Gümüş ve Kırıklı Beldesi Belediye Başkanı Şükrü Türkoğlu’nun da katılımcılar arasında bulunduğu toplantı, Görele Dernekleri Federasyonu Başkanı Birol Kardaş’ın açılış konuşması ile başladı.

 

    Beykoz’da yaşayan Göreleliler arasında ki irtibat kopukluğunun aşılması ve mevcut 15 derneğin birlikte hareket edebilmesi amacıyla gerçekleştirdikleri bu toplantıya  katılımlarından dolayı tüm dernek başkanlarına teşekkür eden  Kardaş, dernekçiliğin öneminden bahsettiği konuşmasında dernekçilik sayesinde birçok insanla tanıştığını, iyi günde kötü günde birlikte olacak bir çok dost edindiğini sözlerine ekledi. Beykoz’da yaşayan Görelelilerin ilçe olarak en kalabalık nüfusu teşkil ettiklerini belirten Birol Kardaş, bu nüfusu birlikte hareket edebilme özelliğine kavuşturabilmek adına bu toplantının çok önem arz ettiğini ifade etti.

 

     Birol Kardaş’ın ardından tek tek söz alarak fikirlerini belirten dernek başkanları da, tanışmak ve kaynaşmak adına bu tarz faaliyetlerin daha sık yapılması konusunda ittifakla görüş bildirdiler. Görele kültürüne yönelik faaliyetlerin yanı sıra, siyasi anlamda da birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapan dernek başkanları , her derneğin nüfus ve oy oranının belirlenmesi için çalışma yapılması içinde ortak karar aldılar. Toplantı da ittifakla ortaya konulan en önemli konu ise Beykoz’da Giresunlu bir adayın desteklenmesi  idi. Söz alan hemen her dernek başkanı hangi partiden olursa olsun Giresunlu bir başkan adayına destek vereceklerini beyan ederek bu konuda yapılacak çalışmalara katılım sağlayacaklarını ifade ettiler.

 

      Görele Federasyonu Başkan Yardımcısı Muhittin Çelik,Beykoz Giresunlular Derneği eski Başkanı Rahman Emanet, Beykoz Göreleliler Derneği Başkanı Hayrullah Sağır, Kırıklı Beldesi Derneği Başkanı Hüseyin Kuruderi ve yardımcısı Mehmet Miniç, Dikmen Köyü Dernek Başkanı Osman Pirgaip ve selefi Harun Pirgaip, Esenli Köyü Dernek Başkanı  Enver Tenk, Boğalı Köyü Dernek Başkanı Hayrettin Him, Tekgöz Köyü Dernek Başkanı İbrahim Gül, Karadere Dernek Başkanı  Ali Kodalak,Sofulu Köyü Dernek Başkanı Yücel Alarçin, Ataköy Derneği Başkanı Mehmet Bilir, Çalış Köyü Dernek Başkanı Ahmet Tahmaz toplantıya katılan isimler olurken, Koyun Hamza, Ortaköy ve Kale Mahallesi derneklerinin mazeretlerinden dolayı iştirak edemedikleri bildirildi.

       Gazete 216'ya bir açıklama yapan Görele Dernekleri Federasyonu Başkanı Birol Kardaş, Beykoz da yaşayan Görelelilerin birliği adına önemli bir adım atıldığını belirterek, 15 günlük ve bir aylık periyotlarla bu faaliyetlerin devam edeceğini, toplantıdan çıkan sonuçtan son derece memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Alıntı Haber: http://www.gazete216.com/news-gorele-zirvesi%E2%80%99nden-birlik-karari-%C3%87ikti-976.html#.UUOygp9_ArQ.facebook



1259 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın