Beykoz'un bir çok noktasında bazı büfe ve iş yerleri tek tek kaldırılırken, bazı yerlerde ise aynı gece, elli (50) metrekarelere varan ölçülerde işyerleri ve büfeler anlamsız bir şekilde konduruluyor.
Buna Beykoz Burunbahçe mevkiinde Boğaziçi Öngörünüm ve sahil şeridinde kalan, bununla ilgili yasalara aykırı gecekondu mantığı ile yapılan imalatı örnek verebiliriz.
Aynı bölgede Ağustos ayında İstanbul Büyükşehir Meclisi'nde kabul edilen Çubuklu Gaz Depoları'ndan Tekel Fabrikası arazisine kadar olan bölgenin turizm konaklama amaçlı kullanıma olanak sağlayan plan tadilatı dikkatimizi çekmişti.

Bölgedeki ağaç ve kendine özgü bitki topluluğunun (erguvan) özelliğinden dolayı Burunbahçe Ağaçlı Mesire Alanı olarak koruma altına alınmış, yaklaşık iki yüz (200) dönüm arazi ve buna benzer diğer arazilerin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için alınan kararlarla Beykoz'un fabrikalarının kapatılmasının yolu açılmıştı. Beykoz önce fabrikalarını kaybetti, şimdide korunmaya değer olarak görünen İstanbul Boğazı'nın karakteristik doğal yapısını oluşturan bitki topluluğunun yok edilmesini sağlayan kararların alındığı günleri yaşıyoruz.
Sessiz sedasız İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla ile Beykoz'un doğal yaşam alanlarını saldırılar Burunbahçe'de de son hızıyla devam etmektedir.

Geçtiğimiz günlerde çapı 50-60 cm'yi bulan ağaçların kesilmesi, diğer bitki topluluğunun yok edilmesiyle beraber, korunması gereken ağaç topluluğunun içinde yolların açıldığı Burunbahçe'de şimdide gecekondu yapılmaya başlanmıştır.
İlgili birimler bize "İBB Sosyal İdari İşler tarafından, kendi bünyesinde kullanılmak üzere yapılmıştur" dese de, hizmet adı altında yasaların, imar planlarının kurul kararlarının bir kenara atılması çatısını bile değiştiremeyen vatandaşın kamu kurumlarına olan güvenini azaltmaktadır.

Mini yorum
-Hacı, şamtatlı kaç para?
-Sen parlak çocuk, senden istemez para...
Fırat Aydoğar